Dit is opnieuw een goede gelegenheid om de activiteiten van de afge lopen tijd toe te lichten. We hebben sinds de corona nog drie keer een succesvolle Kretenzeravond gehad en we hanteerden steeds het inmiddels bekende format; vier schrijvers achter een tafel waar ze, min of meer ter plekke, (en zelfs improviserenderwijs) hun verhalen, anekdotes en slagzinnen of poëzie debiteerden of er soms maar wat op los fabuleerden. Het is een formule die we al jaren praktiseren en die steeds veel succes heeft. Ook nu. We hebben onderdak gevonden in de nieuwe KNL, Koninklijke Nederlandse LLoyd, (aan de Oostelijke Handelskade 44a). In dit theater, waaraan ook een restaurant is verbonden, past (naar onze ervaring) dit evenement dat zich afspeelt op het kruispunt van de literaire en de theatrale wereld, perfect. In deze activiteiten komen twee werelden samen en daar vinden dus ook de mooie ontmoetingen plaats. Op 21 maart waren er weer twee bijzondere gasten: Marijke Schermer besprak met Astrid Lampe hun schrijven als passie en schrijven als beroep. En het dienstdoende panel bestond uit Rashid Novaire, Froukje van der Ploeg, Erik Lindner en Frans Strijards. Maaike Bergstra presenteerde het geheel. Het was een echte gebeurtenis.
In Rotterdam bestaat sinds vorig jaar de Toneelgarage waar afgestudeerden van de toneelscholen versies van klassieke Nederlandse teksten brengen. Vorige zomer speelde de Toneelgarage hier maar liefst vijftien succesvolle voorstellingen van Allegro Barbaro (zie foto's hieronder), naar een tekst van Frans Strijards. De Voortzetting heeft een groot aandeel in het scheppen van deze nieuwe opwindende mogelijkheid om in een verbouwde garage in de Dunantstraat in Rotterdam voorstellingen te maken. Dat alles speelt zich nog in een klein verband af, en het rust ook op een smal organisatorisch platform waarbij de Voortzetting met de Toneelschool Rotterdam samenwerkt. Hopelijk zal er in augustus en september opnieuw in Rotterdam wat spannends te zien zijn. Er wordt in ieder geval nu al hard aan gewerkt. Mogelijk komt er dus een waardig vervolg op de succesvolle voorstelling van het afgelopen seizoen.


In de Toneelgarage zetten afgestudeerden van de verschillende toneelacademies zich in, om al bestaand Nederlands repertoire te spelen. Eerder geschrev
en stukken krijgen de kans zich opnieuw te bewijzen.

Kretenzers


Begin dit jaar vond er wederom een succesvolle Kretenzers-avond plaats. In de Nieuwe KHL luisterden zo’n 70 bezoekers naar de fabels en waarheden van het literair panel, bestaande uit Erik Lindner, Froukje van der Ploeg, Rachid Novaire en Frans Strijards. De presentatie was in goede handen van Maaike Bergstra en achter de piano zat Mattijs Verhallen. Bijzondere gasten lazen na de pauze poëzie: Marieke van Leeuwen en Hubert Fermin. Van deze acteur is in mei een bundel met verzamelde gedichten over het toneel in zijn tijd, en zijn tijd in het toneel verschenen; De voetstap van het personage.

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over aankomende activiteiten. 
Tip

U kunt ons ook zelf benaderen voor theatrale lezingen of boekpresentaties. Wanneer u het contactformulier invult, hoort u zo spoedig mogelijk van ons.