Presentaties Allegro Barbaro

 Op zondag 15 oktober 2023 kreeg het eerste grote project georganiseerd en geïnitieerd door de Voortzetting in samenwerking met de Toneelvakschool in Rotterdam, een geënsceneerde presentatie in de Toneelgarage aldaar. Het vier maanden omspannende werkproces resulteerde in een reeks voorstellingen van Allegro Barbaro van Frans Strijards. De voorstelling werd gespeeld door een nieuw ensemble van jonge toneelspelers. Op onderstaande foto’s ziet u scènes uit deze zeer geslaagde en gewaardeerde presentatie. De voorstellingen trokken behoorlijk belangstelling. Dit initiatief zal hoogstwaarschijnlijk een vervolg krijgen in het nieuwe seizoen. Besprekingen hierover zijn gaande.


In de Toneelgarage zetten afgestudeerden van de verschillende toneelacademies zich in, om al bestaand Nederlands repertoire te spelen.
Eerder geschrev
en stukken krijgen de kans zich opnieuw te bewijzen.

Kretenzers


Begin dit jaar vond er wederom een succesvolle Kretenzers-avond plaats. In de Nieuwe KHL luisterden zo’n 70 bezoekers naar de fabels en waarheden van het literair panel, bestaande uit Erik Lindner, Froukje van der Ploeg, Rachid Novaire en Frans Strijards. De presentatie was in goede handen van Maaike Bergstra en achter de piano zat Mattijs Verhallen. Bijzondere gasten lazen na de pauze poëzie: Marieke van Leeuwen en Hubert Fermin. Van deze acteur is in mei een bundel met verzamelde gedichten over het toneel in zijn tijd, en zijn tijd in het toneel verschenen; De voetstap van het personage.

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over aankomende activiteiten. 
Tip

U kunt ons ook zelf benaderen voor theatrale lezingen of boekpresentaties. Wanneer u het contactformulier invult, hoort u zo spoedig mogelijk van ons.