ENKELE VERRASSENDE ONTWIKKELING: PLANNEN ZOMER EN NAJAAR 2023
Zoals het er nu uitziet zal er komend seizoen eindelijk een speciale samenwerking met de Toneelvakschool in Rotterdam tot stand komen. Er worden daar een reeks Nederlandse hits uit de toneelliteratuur uit het recente verleden opnieuw onderzocht en opgepoetst. Dat levert hopelijk  ook nog enkele bezienswaardige voorstellingen op in de ToneelGarage. Nadere berichten gaan nog volgen. Vanaf mei a.s. zijn deze voorbereidingen gepland.

Na een opnieuw druk bezochte aflevering van de Kretenzers waarvan enkele fotos te zien zijn, zal er in dit najaar opnieuw een aflevering worden georganiseerd.
Ook zijn er nog enkele spel-en-schrijf workshops gepland. Ook hierover zullen de nadere berichten nog worden gespecificeerd. In januari aan het werk met collectief Blauwdruk.


Op donderdag 12 januari 2023 vond er wederom een succesvolle Kretenzers-avond plaats. In de Nieuwe KHL luisterden zo’n 70 bezoekers naar de fabels en waarheden van het literair panel, bestaande uit Erik Lindner, Froukje van der Ploeg, Rachid Novaire en Frans Strijards. De presentatie was in goede handen van Maaike Bergstra en achter de piano zat Mattijs Verhallen. Bijzondere gasten lazen na de pauze poëzie: Marieke van Leeuwen en Hubert Fermin. Van deze acteur verschijnt in mei een bundel met verzamelde gedichten over het toneel in zijn tijd, en zijn tijd in het toneel.Daarnaast zijn wij bezig om de nalatenschap van criticus Loek Zonneveld toegankelijk te maken. Daarin kan een boekuitgave op termijn gaan voorzien en daaraan kunnen dan ook weer bijeenkomsten worden gewijd; onder de noemer; hoe staat het ervoor met de kunstkritiek in Nederland?
Het theaterleven zal weer zijn loop moeten hervinden, maar deze bijeenkomsten rondom de ontmoeting van literatuur en theater geven een bedding aan verdere activiteiten, zo is onze ervaring. Vanaf dit moment hopen wij onze samenwerkingen met de uiteenlopende partners weer gestalte te kunnen geven in de diverse theaters. Een samenwerking met de Toneelvakschool in Rotterdam krijgt in april alvast gestalte in hun nieuwe pand aan de Aelbrechtskolk in Delfshaven. Daar zijn de hele maand activiteiten rondom storytelling, presentatie en omgaan met tekst. In februari 2022 kreeg de Winteracademie in het Amsterdamse bos gestalte in een 10-daagse workshop in de blokhut. Op dit moment vindt er onder de noemer ‘donderdagavonden in Zaandam’ een reeks workshops rond het fysieke theater plaats.

Tot zover een overzicht van actuele ontwikkelingen. 
 

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over aankomende activiteiten. 

Tip

U kunt ons ook zelf benaderen voor theatrale lezingen of boekpresentaties. Wanneer u het contactformulier invult, hoort u zo spoedig mogelijk van ons.